Natuurlijke supplementen

Het voedingscentrum van Nederland geeft aan dat je voldoende moet variĆ«ren tussen de verschillende voedingsmiddelen die in de schijf van vijf te vinden zijn. Wanneer je dit doet,  dan wil je alle bouwstoffen binnenkrijgen die je nodig hebt. Het kan natuurlijk zo zijn, dat je een bepaald dieet volgt of dat je bijvoorbeeld een tekort hebt opgebouwd aan een bepaald bouw stofje en dat je dit graag snel wilt in lopen door de natuur een beetje extra hulp te bieden. In dat soort gevallen komen de natuurlijke supplementen om de hoek kijken. Lees er meer over. 

Het belang van goede voeding 

Veel mensen denken dat je gewoon supplementen kan nemen en dat dit dan de gewone voeding zou kunnen vervangen, bijvoorbeeld wanneer ze een dieet volgen of VegetariĆ«r zijn en daardoor geen vlees eten en daardoor allerlei bouwstoffen missen die in vlees zitten. Het is natuurlijk goed om supplementen te nemen die de bouwstoffen uit vlees zouden vervangen, maar het is dan ook goed om natuurlijke producten daarbij te eten die ook deze bouwstoffen in zich dragen. De naam supplementen zegt het al, ze vullen iets aan en dat iets is goede voeding. Je moet het zien als een hulp en niet als een hoofdzaak. 

Hoe supplementen je kunnen helpen herstellen 

Wanneer jij bijvoorbeeld een tijd lang gestrest bent geweest en veel te hard gewerkt hebt, dan kan het zijn dat je door de stress slechter ben gaan eten en bijvoorbeeld een tekort aan vitamine B opgebouwd hebt. Nu is het zo dat vitamine B zorg voor een sterk zenuwstelsel en ook voor een betere geestelijke toestand, deze zaken liggen natuurlijk in elkaars verlengde. Door voedingsmiddelen te nemen waar vitamine B in zit en daarbij supplementen te nuttigen die een tekort extra aanvullen, is het mogelijk om sneller te herstellen van een zware periode. Zo zijn er nog tal van andere zaken die supplementen kunnen ondersteunen. We willen je graag op het hart drukken, dat het altijd goed is om eerst naar de huisarts te gaan voordat je begint met supplementen te nemen.