Online sportvoeding

5 Redenen waarom sushi gezond voor je is

5 Redenen waarom sushi gezond voor je is

Geplaatst op

Sushi is razend populair en mensen houden er erg van! Maar wist je dat het ook erg gezond voor je is? In deze blog leggen we je uit op welke manier sushi gezond is en waarom je het met een gerust hart zou kunnen eten!

1. Het is een gewichtsbewaker

Niets is beter dan op pad gaan voor een lekkere maaltijd, vind je niet? Maar hoe graag we ook uit eten gaan, het wordt een beetje lastig als je probeert af te vallen voor die aankomende strandvakantie. Gelukkig is sushi een erg goede oplossing! Deze kleine vormen van eetbare kunst zijn niet alleen lekker, maar kunnen ook nog eens super gezond en hebben relatief weinig calorieën. Maak het afvallen niet moeilijker dan het al is en geniet van een bord vol sushi en krijg je proteïne fix.

2. Wasabi voorkomt voedselvergiftiging

Als je sushi bestelt, krijgt je hier altijd de groene Wasabi bij. Dit is een traditioneel pittige pasta die hoort bij het eten van sushi. Maar wist je dat wasabi ook voordelen heeft voor de gezondheid? Niet alleen verzacht het de geur van rauwe vis en versterkt het de smaak, maar het onderdrukt blijkbaar bacteriën die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken!

3. Helpt met de het behouden van een goed geheugen

Sushi bestaat in erg veel variaties. Het is dus niet zo dat elk type gezond voor je is. Vermijd bijvoorbeeld de gefrituurde sushigerechten. Maar volgens Women’s Health is de gebruikte vette vis, net als tonijn en zalm, rijk aan omega-3 vetzuren, wat het geheugen en andere mentale vermogens zou verbeteren!

4. Gember helpt tegen rimpels

Gember heeft een heleboel gezonde en bijzondere effecten,. Naast het geven van een heerlijke kick aan je sushi bord, bevat gember een grote hoeveelheid antioxidanten die schade aan het collageen in je huid helpen voorkomen. Het zorgt ervoor dat je hierdoor een gezonde en jongere uitstraling kunt krijgen.

5. Het geeft je energie

Nori is het zeewier dat gebruikt wordt om de sushi in te rollen en de rijst bij elkaar te houden. Het is de groene papierachtige buitenkant van een sushi. Deze nori zit vol met B12-vitaminen. Volgens superfooddrinks.org is het de beste bron van B12 voor vegetariërs. B12 is een vrij belangrijke voedingsstof die het voedsel dat we eten omzet in glucose, dat we gebruiken voor energie. Geen sportdrankjes meer, maar gewoon wat zeewier!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden