Online sportvoeding

De beste pre-workout is koffie

koffie bonen

De beste pre-workout is koffie

Geplaatst op

Actieve volwassenen en atleten willen de sportprestaties verbeteren met stimulerende middelen zoals pre-workout, maar zonder de potentiële negatieve effecten die kunnen komen van ongereguleerde supplementen. Koffie bevat cafeïne, een natuurlijk stimulerend middel dat een veilig alternatief is om onze trainingen te verbeteren. In feite is zwarte koffie volgens onderzoek een van de meest populaire en effectieve pre-workout dranken geworden.

Koffie is een effectief drankje voor de training

Kijk niet verder dan jouw eigen koffie bonen of lokale koffie tent voor een volledig natuurlijk stimulerend en effectief drankje voor de training. Studies hebben aangetoond dat koffie onze sportieve prestaties verbetert, samen met andere voordelen voor de gezondheid. Je hoeft niet te haasten naar een supplementenwinkel voor dure verpakte poeders of pillen die beloven sneller vet te verbranden. Het aansteken van de koffiepot en genieten van een warm kopje koffie, minus de room en suiker kan alles zijn wat je nodig hebt om je lichaam voor die training te stimuleren.

Hoge niveaus van cafeïne in een kopje koffie blijken ons vermogen om vet te verbranden tijdens het sporten aanzienlijk te verbeteren. We consumeren ook minder calorieën gedurende de dag omdat de verbindingen en cafeïne in de koffie onze eetlust onderdrukken. Het piekmoment van koffie treedt 30 tot 60 minuten na het drinken van een kopje op. Zodra cafeïne onze bloedbaan binnenkomt, beginnen er verschillende reacties in ons lichaam op te treden. De bloeddruk en de hartslag stijgen, de vetvoorraden worden afgebroken en de vetzuren komen vrij in de bloedbaan. We voelen ons meestal energiek en klaar voor een goede training.

Koffie Boosts Metabolisme

Koffie bevat cafeïne, een stimulerend middel dat onze stofwisselingssnelheid verhoogt. Metabolische snelheid verwijst naar de snelheid waarmee ons lichaam de hele dag door energie verbruikt of verbrandt. In een studie die gebruik maakt van vier verschillende proeven, toonde de groep die koffie consumeert een significante toename van de metabole snelheid tijdens en gedurende drie uur na inname van cafeïne. De deelnemers die koffie dronken vertoonden ook een significante toename in vetoxidatie (verbranding) als gevolg van een verhoogde stofwisseling. Dit betekent dat koffie zorgt voor een effectievere vetverbranding tijdens een training en gedurende enkele uren na de training. Onderzoek suggereert dat het consumeren van één tot maximaal twee kopjes koffie een uur voor de training het beste effect heeft.

Koffie verbetert de sportieve prestaties

Het drinken van koffie is gekoppeld aan verbeterde sportprestaties. Cafeïne is effectief voor het verbeteren van verschillende soorten prestaties bij gebruik in lage tot matige doses. Een andere bevinding die in de sportgeneeskunde is gepubliceerd, stelt een sporter in staat om langer en met meer vermogen te trainen. Cafeïne bleek ook het uithoudingsvermogen en de weerstand tegen vermoeidheid te verbeteren.

Gerelateerde berichten

Superfoods supplementen voor sport: een natuurlijke boost voor prestaties

In een wereld waar de grenzen van fysieke prestaties voortdurend worden verlegd, zoeken sporters naar manieren om hun gezondheid en prestaties op...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden