Online sportvoeding

De voordelen van dagelijks noten eten

De voordelen van dagelijks noten eten

Geplaatst op

Noten zijn dan misschien wel klein, qua gezondheidsvoordelen zijn ze groots. Wat veel mensen niet weten is dat noten flink veel gezonde effecten hebben op je lichaam. In dit artikel willen we je dan ook kennis laten maken met alle voordelen van het dagelijks eten van noten. We hebben de belangrijkste voordelen uitgewerkt, namelijk dat noten rijk zijn aan vezels, gezonde vetten en eiwitten. Lees hier beneden waarom dit ervoor zorgt dat ze gezond zijn.

Noten behoren tot de vezelrijke voeding

Er zijn veel verschillende soorten noten die zeer veel vezels bevatten. Denk hierbij aan pistachenoten, hazelnoten en paranoten. Deze zitten tjokvol vezels, met wel 7 tot ongeveer 9 gram vezels per 100 gram. Als je op zoek bent naar vezelrijke voeding is het dus absoluut verstandig om noten op je boodschappenlijstje te zetten.

Maar wat heb je aan zoveel vezels dan? Nou, vezels dragen bij aan een gezonde darmflora en dus een goed werkende spijsvertering. Ook verkleint het de kans op ziekten aan je hart. Wanneer je structureel te weinig vezels eet, kan dit problemen opleveren zoals obstipatie.

Noten bevatten veel gezonde vetten

Vetten zijn de vijand niet. Absoluut niet! Gezonde vetten zijn namelijk zeer belangrijk voor een gezond en fit lichaam. Onverzadigde vetten worden gezien als de goede vetten en noten zijn hier rijk aan. Het draagt bij aan een gezond en sterk hart en kan je lichaam daarnaast voorzien van energie. De Hartstichting raadt ook aan om dagelijks voldoende gezonde vetten te eten. Noten kunnen hier absoluut bij helpen.

Noten zijn rijk aan eiwitten

Eiwitten hoef je echt niet alleen uit dierlijke producten te halen. Ook hier komen noten van pas! Ze zijn namelijk rijk aan eiwitten. Het eten van eiwitten draagt bij aan o.a. de opbouw van spiermassa, botten en gezonde nagels, haar en huid. Daarnaast speelt het nog een grote rol bij allerlei ingewikkelde processen in je lichaam. Reden genoeg om er meer dan voldoende van te consumeren.

Verschillende noten, zoals pistachenoten, amandelen en cashewnoten zitten vol met eiwitten. Bijna ongelofelijk hoeveel voedingsstoffen er in die kleine nootjes kan zitten. Ook voor het eten van meer eiwitten zit je dus goed met een handje vol noten per dag.

Bonus: noten zijn verschrikkelijk lekker!

Oké, dit is niet echt een reden waarom noten gezond zijn, maar kom nou, dit kunnen we niet achterwege laten. Noten zijn gewoon hartstikke lekker. Door de grote variëteit in noten kun je voor elke gelegenheid wel een geschikte nootsoort vinden. Denk hierbij aan een tussendoortje, voor tussen je rijst, voor bij je salade, in een hartige taart en noem maar op. Enorm veelzijdig, enorm gezond én enorm lekker.

Vergeet ze de volgende keer dus niet in je winkelmandje te gooien!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden