Online sportvoeding

Gezonde tanden krijg je zo

Gezonde tanden krijg je zo

Geplaatst op

Je maag zit vol met heerlijke dingen, maar je tanden niet. Laat uw tanden de grondige reiniging krijgen die ze nodig hebben. Flossen helpt om de ruimtes tussen de tanden schoon te houden, waardoor het risico op gaatjes wordt verkleind. Het minimaliseert ook het risico op tandvleesaandoeningen door de productie van plakkerige tandplak tussen de tanden te verstoren. 

Flossen duurt slechts een paar minuten per dag, maar heeft een aanzienlijke invloed op de mondgezondheid. Als je het overslaat, mis je het schoonmaken van tot 40% van je tand oppervlakken, waardoor je risico loopt op tandvleesaandoeningen, tandplak en tandsteen, en uiteindelijk tandbederf, ongeacht hoe grondig je poetst.

Flossen versus spoelen

Tand- en tandvleesaandoeningen kunnen meer veroorzaken dan alleen verkleurde tanden, pijn en een slechte adem. Bacteriën die gedijen in een ongezonde mond zijn in onderzoeken gevonden om de rest van het lichaam te beïnvloeden. Flossen duurt slechts een paar minuten per dag en is niet duur. Het is een kleine stap met grote gevolgen voor uw gezondheid op de lange termijn.

Laat de moeilijke dingen over aan de floss en begroet uw gasten met een frisse adem. Flossen wordt niet vervangen door spoelen. Antimicrobieel mondwater kan tandplak vormende bacteriën vernietigen, maar het kan hardnekkige voedseldeeltjes niet verwijderen zoals floss dat kan. Eerst flossen met bijvoorbeeld interprox ragers, dan uitspoelen.

Wanneer moet je flossen en hoe moet je flossen?

Het kan moeilijk zijn om te beslissen welk type floss het beste is voor uw gezin, omdat er zoveel opties zijn. Over het algemeen is flossen belangrijker dan de flos die je gebruikt. Probeer een paar verschillende soorten uit om te bepalen welke je elke dag wilt gebruiken.

Flossen moet elke keer dat u uw tanden poetst, en op zijn minst één keer per dag worden gedaan. Flossen voor het poetsen is een goede vuistregel, en als je maar één keer per dag flost, doe het dan voor het slapengaan, als onderdeel van je bedtijdritueel. Maak er tijd voor. 

Gerelateerde berichten

Superfoods supplementen voor sport: een natuurlijke boost voor prestaties

In een wereld waar de grenzen van fysieke prestaties voortdurend worden verlegd, zoeken sporters naar manieren om hun gezondheid en prestaties op...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden