Online sportvoeding

Koffie en sporten: de voordelen

koffiebonen kopen

Koffie en sporten: de voordelen

Geplaatst op

Als een sporter gebruik je waarschijnlijk de volgende drankjes om je energielevel op peil te houden: water, melk, proteïne-shakes en sportdrankjes. Uit onderzoek blijkt echter dat coffee een goede toevoeging is aan deze lijst. Het zwarte goud biedt namelijk een aantal gezondheidsvoordelen voor sporters en mensen die gezond willen leven. In deze blog beschrijf ik een aantal van deze voordelen.

Minder pijn tijdens het sporten

Als je hard genoeg traint zullen je spieren uiteindelijk verzuren en je smeken om te stoppen. Coffee kan helpen om dit gevoel te verminderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat cafeïne, de werkzame stof in koffie, de pijn tijdens het sporten verminderd wanneer de koffie voor het sporten geconsumeerd is.

Minder pijn na het sporten

Uit een ander onderzoek blijkt dat het drinken van twee kopjes koffie de pijn na het sporten ook verminderd, met maar liefst 48%. Tijdens dit onderzoek kreeg de ene groep proefpersonen een bak koffie te drinken, en de andere groep een placebo.  De groep die koffie had gedronken had twee dagen laten minder last van spierpijn dan de groep die de placebo geconsumeerd had.

Koffie helpt bij het opladen

In plaats van een proteïne shake is het gezond om een zoete aardappel en een kopje koffie te consumeren na je training. Uit een onderzoek bleek namelijk dat mensen die de koffie en zoete aardappel tot zich namen 66 procent meer spierglycogeen aanmaakten dan mensen die de placebo gekregen hadden. Deze groep kon de volgende dag een stuk succesvoller trainen.

Koffie stelt vermoeidheid uit

De laatste 2 sets zijn altijd zwaarder dan de eerste twee, maar door cafeïne kan je helpen om er eentje extra te doen. Ook dit is onderzocht door een groep koffie te geven voor het sporten en de andere groep placebo’s, beiden een uur voor het sporten

Conclusie: een bakje koffie voor het sporten kan helemaal geen kwaad. Het kan je zelfs helpen je resultaten mee te verbeteren. Houdt er wel rekening mee dat koffie er ook voor kan zorgen dat je uitdroogt. Te veel koffie is daarom niet goed. Probeer dagelijks maximaal 2 kopjes te drinken. Moe van het sporten en ga je liever niet de deur om koffie te halen? Dan kun je uiteraard ook online koffiebonen kopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden