Online sportvoeding

Maaltijdvervangende shakes dieet: fundamentele waarheden

Maaltijdvervangende shakes dieet: fundamentele waarheden

Geplaatst op

Een van de meest populaire dieet vormen op dit moment in ons land is de zogenaamde maaltijd vervangende shakes dieet. Het houdt in dat je in principe 1 maaltijd per dag vervangt door een shake. En prima facie klinkt dit heel simpel. Maar er komt meer bij kijken wil je het goed doen. En je wilt het goed doen, want anders val je niet af, klaar als een klontje.

Enfin, het eerste dat je moet weten is dat je super goed de lijst op de achterkant van de betreffende shake moet bestuderen. Veel shakes zitten boordevol e-nummers, suiker en kunstmatige kleurstoffen en andere zooi die jouw lichaam helemaal niet nodig heeft. In de hall of shame staan o.a. Kruidvat. Dat soort shakes kunnen op zich wel helpen met afvallen maar andere aspecten van je gezondheid zullen negatief beïnvloed worden en waar zou je dan in hemelsnaam mee bezig zijn?

Kijk verder ook vooral uit dat je de juiste type shake koopt. Een eiwitshake zoals traditioneel bedoeld voor met name de bodybuilders wil je JUIST NIET. Die shakes bevatten vrijwel alleen maar eiwitten. Dat klinkt misschien goed voor de puristen, maar denk na, een maaltijd bestaat uit meer dan eiwit idealiter ook vezels, goede koolhydraten en dan nog wat gezonde vetten. Zitten deze dingen er niet bij dan vult de shake niet voldoende en ga je gegarandeerd honger krijgen dat ten eerste, en dan ten tweede je pleegt roofbouw op je lichaam dus niet doen, (BRON). Kies de juiste shake zo min mogelijk suiker, en meer dan louter eiwit.

Dan ten slotte, doe slechts 1 maaltijd per dag vervangen niet 2. Twee maaltijden per dag vervangen door een shake is ook door weinig mensen vol te houden dus ik zou het ten strengste afraden om dit te doen. Om je te ondersteunen zijn er overige koolhydraat arme speciale producten (URL). Mocht je een keertje trek hebben in pannenkoeken dan kan dat gewoon.

Gerelateerde berichten

Superfoods supplementen voor sport: een natuurlijke boost voor prestaties

In een wereld waar de grenzen van fysieke prestaties voortdurend worden verlegd, zoeken sporters naar manieren om hun gezondheid en prestaties op...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden